Eerste Autospuiter

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wil jij een specialist zijn op het gebied van autospuiten? Als eerste autospuiter weet je er alles van! Je werkt als eerste autospuiter bij een bedrijf dat de schade herstelt aan auto's, motoren en andere voertuigen. Of bij een bedrijf dat voertuigen bouwt. Je werkt zelfstandig én met een team. Je kunt kleine schade, zoals een kras of een deuk zelf herstellen. Je brengt beschermende lak aan op autocarrosserieën. Je overlegt met je collega's en legt ze goed uit welke opdrachten zij uit moeten voeren. Je organiseert je eigen werk, houdt je eigen werkuren bij, overlegt met de leidinggevende en werkt met een computer. Je weet wanneer gereedschappen en apparatuur aan vervanging toe zijn of onderhoud nodig hebben. Je denkt en praat mee over verbeteringen in het werk, zorgt voor een fijne werksfeer én dat de werkplaats er netjes uitziet. Er kan namelijk altijd een klant langskomen! Je zorgt goed voor je eigen veiligheid en die van het milieu en bent dus een voorbeeld voor je collega's!

Soms gebeuren er ineens onverwachte dingen. Dan weet je gelijk wat je te doen staat om te zorgen voor een oplossing en een mooi eindresultaat. Je wilt namelijk tevreden collega's en een tevreden klant!

Tijdens de opleiding werk je aan 'schadekaarten'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast schoolbezoek loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam