Fashion Management (Sprintopleiding)

ROC van Amsterdam, In Hilversum

Over deze opleiding

Ben je geïnteresseerd in fashion en lijkt het jou leuk om mee te denken over een kledingproductie, die voor te bereiden en te verhandelen? Dan kun je bij onze mode-opleiding je kennis en vaardigheden op dat gebied ontwikkelen. Je leert dan alles over de realisatie van het kledingproduct, de verkoop en het onderhouden van relaties binnen de kledingindustrie.

Een fashion manager is een echte regelaar en is dus goed in plannen, organiseren en het oplossen van problemen. Werken onder tijdsdruk hoort bij dit vak. Het modeconcept en de bijbehorende kwaliteitseisen zijn leidend bij de werkzaamheden, daar wordt bij alles rekening mee gehouden.

In dit vak heb je met veel en met heel verschillende mensen te maken, zowel binnen als buiten het bedrijf en vaak ook internationaal. Veel contacten met buitenlandse leveranciers zijn telefonisch of schriftelijk, je moet dus in een vreemde taal kunnen communiceren en je kunnen inleven in andere culturen en daar respect voor hebben.

De opleiding is projectmatig opgezet. Tijdens een project voer je opdrachten uit. Soms doe je dat alleen en soms met anderen. Je leert de vaardigheden die bij het vak horen en maakt je kennis en de beroepshouding eigen.

Toekomstperspectief

  • Een confectiebedrijf
  • Een groothandel in kleding
  • Het hoofdkantoor van een label
  • Een retail organisatie
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam