WO Bachelor

Bachelor in de biomedische wetenschappen

Universiteit Antwerpen, In Antwerpen
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de opleiding biomedische wetenschappen bestudeer je de mens in ziekte en gezondheid tot op het moleculaire niveau.


Ons team van wetenschappers, artsen, dierenartsen en apothekers deelt zijn wetenschappelijke kennis met jou, maar neemt je ook mee het laboratorium in. Je staat meteen met twee voeten in het onderzoek naar microbiële infecties, neurologische aandoeningen, genetische afwijkingen, de invloed van milieufactoren op de mens…


Als universiteit werken we nauw samen met tal van onderzoeksinstituten en ziekenhuizen. Vooral in de masteropleiding sta je er op de eerste rij om te leren van specialisten uit alle takken van het biomedisch onderzoek.

Diploma

Bachelors Diploma

Toekomstperspectief

Met dit bachelordiploma op zak heb je rechtstreekse toegang tot de master in de biomedische wetenschappen. Er zijn 5 afstudeerrichtingen:

klinisch wetenschappelijk onderzoek
tropische biomedische wetenschappen / Infectious and Tropical Diseases
neurosciences / Neurosciences
moleculaire en cellulaire biomedische wetenschappen
milieu- en gezondheidswetenschappen


Naast een afstudeerrichting kies je ook een minor. Wil je later aan de slag in een bedrijf of in het onderwijs? Dan hoef je niet noodzakelijk voor de op onderzoek gerichte minor te kiezen. Je keuzemogelijkheden zijn:

research
management (en entrepreneurship)
onderwijs
Je kan aan de Universiteit Antwerpen ook rechtstreeks doorstromen naar de master in de biochemie en de biotechnologie.

Toelatingseisen

Om je te kunnen inschrijven in een academische bacheloropleiding moet je minstens in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot een vergelijkbare Vlaamse bacheloropleiding in het universitair onderwijs in het land waar het diploma uitgereikt werd.


De diploma’s van de landen weergegeven in de onderstaande tabel voldoen al zeker aan deze voorwaarde. Deze diploma's laten je toe om je rechtstreeks aan te bieden bij de centrale studentenadministratie voor de inschrijving volgens de inschrijvingsprocedure.


Heb je je diploma in Nederland behaald? Dan zijn de vereisten:
- VWO
- propedeuse HBO getuigschrift (bij voorkeur in combinatie met een diploma secundair onderwijs)

Indien je niet voldoet aan de voorwaarden, moet je een bijkomende procedure volgen om te bepalen of je diploma geschikt is om in te schrijven in een bacheloropleiding.

Kosten

922.30 Euro

Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

De Universiteit Antwerpen heeft ongeveer 20.000 studenten. Ze is de derde grootste universiteit in Vlaanderen, België. 19% van de studentenpopulatie komt uit het buitenland. De Universiteit Antwerpen wordt gekenmerkt door kwalitatief en innovatief onderwijs, creatief en innovatief wetenschappelijk onderzoek dat...

Lees meer over Universiteit Antwerpen