Autoschadehersteller

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Van deuken naar ontkreuken! Wil jij een trotse schadehersteller zijn? Je werkt bij een bedrijf dat de schade herstelt aan auto's, motoren en andere voertuigen. Je repareert beschadigde deuren en spatschermen. Je maakt motorkappen en andere onderdelen weer als nieuw. Je bekijkt de schade en leest documenten over het voertuig. Je schat de schade in en haalt soms voertuigen uit elkaar om het te repareren.

Je kunt goed met je handen werken. Als een onderdeel gespoten is, zet je het voertuig weer in elkaar. Je let goed op veiligheid én milieu en werkt netjes en ook vlug. Je wilt het natuurlijk zo mooi mogelijk afleveren aan de klant! Soms word je ineens weggeroepen om een andere opdracht te doen. Je vindt dat niet erg, want die afwisseling is juist spannend! Je zorgt ook voor het onderhoud van de werkplaats, de verschillende gereedschappen en apparatuur. Samenwerken vind je leuk en je houdt van een fijne werksfeer!

Tijdens de opleiding werk je aan 'schadekaarten'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als: vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast school loop je stage (BOL) of werk je (BBL) in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf.
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam