Autospuiter

ROC van Amsterdam, In Amsterdam

Over deze opleiding

Vind jij het leuk om beschadigde auto's weer te laten glimmen? Je wilt dat de auto er weer op z'n allerbest uitziet? Als autospuiter zorg je daarvoor! Je maakt het werk af waarmee de autoschadehersteller is begonnen. Je reinigt, schuurt en plamuurt de ondergrond en brengt de grondlak aan. Daarin ben je heel precies want dat maakt het eindresultaat extra mooi!

Je werkt met veel verschillende materialen. Je mengt verf met behulp van een kleurcode, dus je hebt een uitstekend gevoel voor kleur. Heel precies spuit je de auto in de juiste lakkleur. Jij of een collega controleert het werk en dan lever je het af aan de klant.

Je gaat werken bij bedrijven die auto´s en motorfietsen, caravans en campers herstellen of bouwen. Daar zorg je ook voor het onderhoud van de werkplaats, het gereedschap en de apparatuur. Soms werk je alleen en soms met collega's. Technisch werk je heel precies. Je let goed op veiligheid én het milieu. Als je klant tevreden naar huis gaat weet jij dat je je werk goed gedaan hebt!

Tijdens de opleiding werk je aan 'schadekaarten'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast schoolbezoek loop je stage (BOL) of werk je (BBL) in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam