Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Opleidingen met de studierichting Brood en Banket

Opleidingen met de studierichting Brood en Banket

Het prachtige ambacht van brood- en banketbakker, zou jij daar jouw beroep van willen maken? Dan heb je de keuze uit een aantal zeer goede opleidingen die je kunt volgen. Stuk voor stuk opleidingen met een sterk praktijkgericht karakter. En naast het vak van brood en banket leer je ook essentiële dingen op het gebied van zaken doen en een eigen bedrijf runnen. Met recht allround opleidingen, waarna je direct aan de slag kunt!

Weergave 1-15 van 15 resultaten
Zoekresultaat Tijdsduur Plaats
Leidinggevende bakkerij
Cingel College
4 jaar
Breda
De MBO opleiding Leidinggevende bakkerij is een opleiding (BBL niveau 4) die je op het Cingel College kunt volgen. Locatie:...
Manager- / Ondernemer Bakkersbedrijf
ROC van Amsterdam
Amsterdam
Heb jij altijd al gedroomd van een eigen bedrijf? Dit is je kans. Met deze opleiding open je je eigen...
Zelfstandig Werkend Bakker
ROC van Amsterdam
Amsterdam
Als Zelfstandig Werkend Bakker maak je allerlei soorten bakkerijproducten. Allerlei soorten gebak en brood staan op het programma. De recepten,...
Entree Brood & Banket
ROC van Amsterdam
Amsterdam
Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren? Dan is de opleiding Entree Brood &...
Zelfstandig werkend broodbakker
Cingel College
Breda
Zelfstandig werkend broodbakker is een MBO opleiding (BBL niveau 3) die je op het Cingel College kunt volgen. Locatie: Terheijdenseweg...
Uitvoerend Bakker
ROC van Amsterdam
Amsterdam
Als bakker werk je meestal in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij, maar je kunt ook terecht bij de afdeling patisserie...
Cursus Bakkerijtechnologie
HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
5 maanden
Den Bosch
Een goed bakker weet alleen niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van...
Patisserie
NTI
9 Maanden
Afstandsonderwijs
Wil jij het lekkerste snoepgoed en klein gebak maken? Start met de cursus Patisserie van het NTI en maak de...
Zelfstandig werkend banketbakker
Cingel College
Breda
Zelfstandig werkend banketbakker is een MBO opleiding (niveau 3, BBL en BOL) die je op het Cingel College kunt volgen....
Patissier
Cingel College
2 jaar
Breda
Heb jij passie voor koken en nieuwe recepten bedenken? Ben jij creatief in koken en wil jij een carrière maken...
Zelfstandig werkend bakker
Gilde Opleidingen
3 jaar
Venlo
Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je zorgvuldig, systematisch en hygiënisch kunt werken en goed kunt plannen. Tegelijkertijd...
Uitvoerend bakker
Cingel College
Breda
De MBO opleiding Uitvoerend bakker is een opleiding (BBL niveau 2) die je op het Cingel College kunt volgen. Locatie: Terheijdenseweg...
Uitvoerend bakker
Gilde Opleidingen
2 jaar
Venlo
Je gebruikt je creativiteit bij het maken en afwerken van brood- en banketproducten, zoals taarten en gebak. Dat is heel...
Zelfstandig werkend kok Cas Spijkers Academie
Cingel College
Breda
Wil jij ook de kok zijn in een restaurant die een Michelin ster ontvangt voor zijn kookkunsten? Heb jij passie...
Patissier
ROC van Amsterdam
Amsterdam
Je bent patissier en wilt de top bereiken. Je wilt de nieuwste technieken leren om de mooiste patisserieproducten te maken....
  • = heeft een videopresentatie
Weergave 1-15 van 15 resultaten
 

Brood en banket opleidingBrood & Banket een vak met een rijke geschiedenis en een uitdagende toekomst! Broden werden 30.000 jaar geleden voor het eerst gegeten. En anno 2014 zijn broden allang niet meer zomaar meer broden. Tijdens de opleidingen Brood & Banket leer je alles over alle soorten ouderwetse en trendy broden die er zijn. Welke grondstoffen worden gebruikt? Hoe maak je de broden? Wanneer eet je welke variant? Aan welke regels op het gebied van voedselveiligheid moet je je houden? En dan banket, hiermee worden alle categorieën fijn gebak bedoeld. Het is een wat luxer product en wordt niet dagelijks gegeten. Alle feiten, gewoonten en bereidingswijzen staan op het lesprogramma van de diverse opleidingen!

Toekomstperspectieven met een diploma Brood & Banket

Nadat je een van de opleidingen op het gebied van brood en banket hebt afgerond, kun je gaan werken als brood- en banketbakker bij een industriële of ambachtelijke bakker. Maar afhankelijk van jouw voorkeur ook bij een patisserie of banketbakker. Je zou je eigen zaak kunnen beginnen. Alle daarvoor benodigde kennis en vaardigheden leer je tijdens de opleidingen Brood & Banket. Denk dan aan inkoop- en verkoop, het bijhouden van een planning, voorraadbeheer, machineonderhoud en kwaliteits- en smaakbeoordeling.

Kies een opleiding Brood & Banket op jouw niveau!

Voor opleidingen met als vakgebied brood en banket kun je terecht op diverse MBO en HBO scholen. Voorbeelden van steden waar je terecht kunt om een MBO-diploma Brood & Banket te halen, zijn Amsterdam, Breda en Doetinchem. En dan kun je ook nog kiezen voor bedrijfsopleidingen, cursussen, trainingen en volwassenenonderwijs.

Bron: Greatcontent