Brood & Banket een vak met een rijke geschiedenis en een uitdagende toekomst! Broden werden 30.000 jaar geleden voor het eerst gegeten. En anno 2014 zijn broden allang niet meer zomaar meer broden. Tijdens de opleidingen Brood & Banket leer je alles over alle soorten ouderwetse en trendy broden die er zijn. Welke grondstoffen worden gebruikt? Hoe maak je de broden? Wanneer eet je welke variant? Aan welke regels op het gebied van voedselveiligheid moet je je houden? En dan banket, hiermee worden alle categorieën fijn gebak bedoeld. Het is een wat luxer product en wordt niet dagelijks gegeten. Alle feiten, gewoonten en bereidingswijzen staan op het lesprogramma van de diverse opleidingen!
Toekomstperspectieven met een diploma Brood & Banket
Nadat je een van de opleidingen op het gebied van brood en banket hebt afgerond, kun je gaan werken als brood- en banketbakker bij een industriële of ambachtelijke bakker. Maar afhankelijk van jouw voorkeur ook bij een patisserie of banketbakker. Je zou je eigen zaak kunnen beginnen. Alle daarvoor benodigde kennis en vaardigheden leer je tijdens de opleidingen Brood & Banket. Denk dan aan inkoop- en verkoop, het bijhouden van een planning, voorraadbeheer, machineonderhoud en kwaliteits- en smaakbeoordeling.
Kies een opleiding Brood & Banket op jouw niveau!
Voor opleidingen met als vakgebied brood en banket kun je terecht op diverse MBO en HBO scholen. Voorbeelden van steden waar je terecht kunt om een MBO-diploma Brood & Banket te halen, zijn Amsterdam, Breda en Doetinchem. En dan kun je ook nog kiezen voor bedrijfsopleidingen, cursussen, trainingen en volwassenenonderwijs.
Bron: Greatcontent
![]() |
Kies een opleiding |
|
![]() |
Stuur eenvoudig online |
|
![]() |
Ontvang gratis info van |
Wil je in het buitenland studeren?
Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.