Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Allround Styling

Academie Artemis
Samenvatting
Amsterdam
4 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Voltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

HBO Bachelor Allround Styling - Academie ArtemisStyling is een functioneel en dynamisch vakgebied, een allround stylist is daarom met recht een multidisciplinaire professional te noemen. Stylisten zijn van nature geïnteresseerd in een wereld die constant in beweging is. Zij zien het ontdekken en volgen van maatschappelijke trends als een uitdaging. Net als het aanvoelen van nieuwe consument- en producentbehoeften die voortdurend in onze samenleving ontstaan.

Tijdens de Allround Styling opleiding leer je verbanden leggen tussen ontwikkelingen op deelgebieden zoals media, mode, interieur en food. Daarnaast onderbouw je je professionaliteit met praktische onderdelen als marketing, evenementen, presentatie, bedrijfsvoering en fotostyling.

Hoe ziet de opleiding Allround Styling er uit?

De studie duurt vier jaar en begint met een basisjaar waarin alle aspecten van het styling vak de revue passeren. Vakken als grafische vormgeving, kleurenleer, materiaalstyling, mode- en interieurtekenen, computertechnieken, beeldcommunicatie en cultuurkennis komen hierbij aan bod, waarbij prognose en concept altijd het uitgangspunt vormen.

In het tweede jaar begin je met de verdieping waarbij een stevige basis wordt gelegd voor de specialisatie die je gaat volgen. Je voert praktijkopdrachten uit voor alle specialisaties in het styling beroepenveld waarbinnen ook foto/communicatie-, product- en ruimtestyling aan bod komen.

Het derde jaar begin je met het volgen van een (verplichte) stage bij een bedrijf om je kennis en vaardigheden toe te passen en de praktijk beter te leren kennen. Je sluti deze stage af met een stageverslag en een beoordeling van het stagebedrijf. De tweede helft van het jaar staat wederom in het teken van verdieping en het verder ontwikkeling van vaardigheden in onderzoekstechnieken, presentatie, marketing en bedrijfsvoering.

Tijdens het vierde en tevens laatste jaar doe je een onderzoeksstage waarin je werkt aan je casestudy. Je doet gericht onderzoek, je werkt je visie zowel schriftelijk als visueel onderbouwd uit en je casestudy wordt beoordeeld door vertegenwoordigers van het beroepenveld en de academie. Daarna volgt de afstudeerperiode en werk je aan je eindexamenproject. Uitgangspunt is een onderwerp te kiezen die jouw persoonlijke kwaliteiten als stylist het beste aan het licht brengt.

Toekomst van een allround stylist

Als afgestudeerde allround stylist ben je compleet voorbereid op een succesvolle carrière in de dynamische wereld van styling en vormgeving. Je bent gespecialiseerd in het visualiseren van trends, het opstellen van prognoses en conceptontwikkeling voor de praktijk.

Daarnaast biedt Academie Artemis de volgende deeltijdopleidingen aan:

Academie Artemis biedt de volgende cursussen aan:

  • Basiscursus Styling
  • Basiscursus Modedesign
  • Stylingweek
  • Module Retailstyling

Diploma

Diplomering opleiding Allround Styling

Na het succesvol afronden van de studie Allround Styling ontvang je het hbo-bacheor diploma van Academie Artemis.

Toelatingseisen

Vooropleiding Allround Styling

Om de opleiding Allround Styling op Academie Artemis te kunnen volgen heb je als vooropleiding minimaal Havo of Mbo niveau 4 nodig.

Plaatsing: er is een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar. Plaatsing geschiedt na toelating op basis van volgorde retourontvangst contracten.

Kosten

Prijsinformatie hbo bachelor Allround Styling

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

Academie Artemis

Academie Artemis

Stylisten zijn van nature geïnteresseerd in een wereld die constant in beweging is. Zij zien het ontdekken en volgen van maatschappelijke trends en mode als een uitdaging. Net als het aanvoelen van nieuwe consument- en producent-behoeften die voortdurend in onze...


Lees meer over Academie Artemis

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround Styling en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Academie Artemis

Academie Artemis

Prinsengracht 400
1016JB Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.academieartemis.nl

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Allround Styling? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Studentenervaring
Studenten over Allround Styling

Lees hier de verhalen van twee Bachelor Allround Styling (BAS) studenten van Academie Artemis en overtuig jezelf dat Allround Styling de studie voor jou is!

Lees meer
Open dagen
november 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.