Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Watermanagement

Wellantcollege
Samenvatting
Gorinchem
   
MBO
Nederlands
BOL

Videopresentatie

           

Over deze opleiding

Watermanagement - Wellantcollege

De dijken en waterkeringen beschermen Nederland al eeuwenlang tegen het sterke water. En dat is hard nodig om ook in de toekomst droge voeten te behouden. Met de mbo opleiding Watermanagement bij Wellantcollege verdiep jij je in alles wat met water te maken heeft.

Wat leer je bij de mbo opleiding Watermanagement?

Nederland bestaat voor een aanzienlijk deel uit water. Maar de vele rivieren en waterplassen roepen ook de nodige gevaren en uitdagingen op. Want met het veranderend klimaat valt er steeds meer regen en komt het water soms schrikbarend hoog te staan. Bij de opleiding Watermanagement houd jij je de hele dag bezig met water. Je leert hoe je waterstuwen moet maken en wat je allemaal kunt doen met de waterstanden. De docenten van Wellantcollege laten je niet alleen kennis maken met het water uit de natuur. Ook het drinkwater maakt een essentieel onderdeel uit van je studie. Waar moet goed drinkwater aan voldoen? En welke processen zijn er nodig om een optimale kwaliteit te bereiken? Duurzaamheid speelt tijdens deze mbo opleiding een grote rol, zodat de toekomstige generaties nog altijd profiteren van jouw inspanningen.

Een samenwerkingsverband met Waterschap Rivierenland

De opleiding Watermanagement aan Wellantcollege is ontwikkeld in samenwerking met Waterschap Rivierenland. Deze organisatie is onder andere verantwoordelijk voor schoon drinkwater en het onderhoud aan dijken, sloten en gemalen. Tijdens je studieperiode ga je regelmatig naar het waterschap om daar onderzoek te doen en opdrachten uit te voeren. Zo ervaar je meteen hoe het vak er in de praktijk aan toegaat.

Toekomstperspectief

De leukste banen na je studie Watermanagement

Zaken omtrent water worden meestal geregeld door de provincies en waterschappen. Dit zijn dan ook de werkgevers waar jij met je mbo diploma Watermanagement van Wellantcollege terecht kunt. Hier kun je onder andere aan de slag als onderhoudsmedewerker of toezichthouder. Dit zijn veelzijdige banen met heel wat verantwoordelijkheid.

Wellantcollege

Wellantcollege

Daarom Wellantcollege!

Wellantcollege geeft mbo-onderwijs op dertien scholen in de randstad. Met een specifieke focus op de context van de lokale arbeidsmarkt, biedt elke vestiging haar eigen studiemogelijkheden. Hoe de toekomst er uit gaat zien is moeilijk te voorspellen, maar duurzaamheid wordt...


Lees meer over Wellantcollege

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Watermanagement en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Wellantcollege

Wellantcollege

Mollenburgseweg 82
4205 NB Gorinchem

 Bekijk telefoonnummer

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Watermanagement? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
mei 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.